Att vara hemma

I måndags när jag var i skolan ringde dom ifrån Toves förskola och berättade att hon hade fått feber. Jippi tänkte jag, nu var det hennes tur. Mitt uppe i vårat arbete inför redovisningen var det bara att åka hem. Stressad som jag alltid blir funderade över hur tisdagen skulle se ut med tanke på att vi hade en muntlig redovisning. Men allt löste sig, min fantastiska svärmor var barnvakt och jag kunde pusta ut. Jag kunde redovisa i lugn och ro! Det är de enda som jag kan tycka känns jobbigt att vara mamma när man pluggar, är Att dom kan bli sjuka när som helst och då har man inte tid till de. Man missar en massa. Men idag var jag som tur var ledig så vi har haft en hemma dag. Kokat nappar och nappflaskor, städat! Så nu hoppas jag att dom är friska tills i morgon. Och jag måste erkänna, det känns verkligen att det var länge sen man var hemma med barnen. Tove fick sitt livs första raseriutbrott och jag höll på smälla av. Alla åldrar har sin charm men när jag såg henne så arg idag fick jag mig en tankeställare, hur kommer tonåren se ut? Haha. För med hennes vilja så vill jag inte ens veta vilka bråk man kommer att ha.


Lördagen vände om

Lördag, tänk om det kunde vara lördag hela veckan. Oj vad jag skulle trivas då! Men så går det inte till. Därför uppskattar man helgerna mer såklart. Idag slog barnen upp sina blå klockan sex!! Viggo hade feber plus att blöjan luktade inte gott. Bara ner och byta på honom. Tempen visade 38,5 och jippi vi som skulle till mickis och sebbe ikväll. Nu är det så att Viggo inte är sjuk utan vi tror det beror på hans fyra tänder som är på väg. Tre av dom har kommit fram och en är kvar. Så det förklarar den ljuvliga blöjan, febern och allt gnäll. Inte lätt att vara liten men det kanske är bäst att alla kommer på en gång. Vi hoppas på en kry kille i morgon. Så våran dag fick bli en hemma dag och lite handling. Sen var vi ute i våran lekpark och tog höstbilder. Jag ville passa på nu när solen äntligen var framme. Blev en jätte fin höstdag och fina bilder! Och som bi förstår så åkte vi aldrig ut till mickis och sebbe. Verkligen tråkigt! Men det går fler tåg, plus att jag kommer må bra i morgon bitti ;)
Nu ska jag och Daniel mysa med lördags gott och titta på Johan falk filmen, som heter 107 Patrioter.
Trevlig lördag. Hejsålänge


Fältstudiebesöket

Så där nu är det över. Jag brukar aldrig bli nervös inför något sånt här men idag kände jag mig ganska så nervös innan jag klev in på verksamheten. Men det släppte ganska fort. Träffade min handledare, kollade runt i lokalerna sen klev jag bara in och observerade. Nyfikenheten tog över på barnen sen hade jag en hel grupp runt mig vid målarbordet. Jag fann många barn väldigt fort och ser fram emot att komma igång med praktiken. 
 
Om 3 veckor kör jag igång. Ska bli riktigt roligt! Men först måste jag hitta mig ett par överdragsbyxor eller termobyxor. Snön började falla idag så nu måste jag handla i helgen. 
Och barnens overaller kom redan idag! 
Vilken snabb leverans Smilebutiken har. Passade perfekt nu när vädret slog om helt. 
 
Invigde faktiskt min vinterjacka idag. Brrrr det börjar bli kallt nu och på söndag ställer vi om klockorna. Sova en timmer mer. Härligt! 
 
Och till något helt annat. Viggo har vart världens goaste kille eller ja det är han nu med. Men vilken Vilja han har fått och en sju jäklarns envishet!! Han har fyra tänder på väg så det kan spela in väldigt mycket där med. Hoppas det blir bättre snart. För snart köper jag öronproppar...
 
Bildbevis på vårt bustroll och där uppe skymtar dom fyra tänderna som är på väg. 
 
 
hejsålänge
 
 

Veckorna går.

Veckorna går i raket fart! Sa till Sandra idag att dagarna flyger verkligen iväg. Skönt de, för då kommer man snabbare till helgerna och några steg närmare examen ;) Nåt sånt får man tänka. Och så klart närmare bröllopet. 248 dagar kvar ! Det får gärna bli 2013 nu så man kan börja med allt. Och då kommer bloggen bli lite roligare. Det kommer bli en massa inlägg om bröllopet.
 
Beställde vinteroveraller till barnen igår och det fick bli Didriksson i år igen. Är så nöjd med dom! Barnen har även det i fodrat regnställ. Får se hur många år man kör med dom. Men bara man är nöjd och att barnen inte fryser ..
 
I helgen får vi barnvakt från lördag till söndag. Ska bli så skönt med lite egentid! Och att få äta maten i lugn och ro. Sen hur man mår på söndagen är en annan femma ;) På kvällen rullar vi ut till Mickis och Sebbe för att ta igen gamla goda tider. Ser riktigt mycket fram emot det. Mickis och jag har inte roat oss tillsammans på 2 år. Sist var på deras bröllopsfest sen efter det blev jag gravid och därefter blev Mickis gravid. Så vi har lite att ta igen :) 
 
Och till skolan. Jag går ut på praktik v.46 på Jan Pers Backe i 5 veckor, men ska dit i morgon på en fältstudie. Har 2 frågor ifrån vårt grupparbete som vi ska göra en reflektion av och sedan göra en muntlig redovisning, igen. Plus lämna in. 
Det är full rulle med ack vad jag trivs!! Det är så spännande och allt är så lärorikt. Min grupp är helt fantastiskt, vi är inte bara "klasskompisar" utan att vi delar med oss av allt mellan himmel och jord. Vi har helt enkelt så jäkla kul tillsammans. Vilka tjejor! 
 
Här är overallerna. 
 
 
 
Nej nu ska jag vänta in halv åtta hos mig sen såklart Greys!
Hejsålänge
 

Nu så!

Hej och hå! Ber om ursäkt att jag har vart dålig på att blogga! Men det har vart flytt och en massa annat i mellan. Men nu ska jag passa på att skriva lite. Jo nu bor vi äntligen i vårt radhus och vi stortrivs!! Barnen sover hur bra som helst och Tove är så duktig att sova i sin stora säng. Vi bytte innan vi flyttade och hon gick bara upp två gånger sen har hon sovit gott utan att komma upp nånting. Ja på morgonen så går hon upp men då får man inte gå in till henne. För när man öppnar dörren så säger hon: Nej mamma jag kommer upp själv och öppnar dörren. Sen smyger hon ut och säger god morgon :) stora tjejen! Vi börjar få det fint hemma, är bara lite gardiner och mer grejer som ska upp på väggarna :) sen så! Och jag har ännu inte fått reda på min tenta än så håll tummarna! Allt går jätte bra i skolan, jag trivs och längtar till och med att få komma dit. Men det är väl ett bra tecken!? Så jag känner verkligen att jag har valt det rätta. Nej nu ska jag fortsätta att kolla på nybyggarna. Och här kommer lite blandade bilder. Hej så länge.


Jag längtar!

Idag blev jag äntligen färdig med min tenta!! Känner mig nöjd men törs tyvärr inte säga så mycket mer. Det var svårt att skriva en hemtenta för första gången. Man skulle följa krav och skriva efter akademiskt harvard skrivande. Har inte riktigt kommit in i det än, men snart så lär man sig. Får väl se hur det går och det får jag reda på om två veckor. Just nu ligger jag i soffan med Daniels duntäcke på mig. Myser med mig själv för min händige man är och sliter i vårt nya hem. Nu längtar jag verkligen att få flytta in! Ha en uteplats där barnen kan utnyttja alla årstider med lek. Och just idag längtar jag enormt mycket efter vårt bröllop. Bara 269 dagar kvar ;) nej nu ska jag ta fram min ben&jerry's och vänta ivrigt tills Greys börjar ! Hejsålänge.


Snart snart snart!

Igår hämtade vi våran nyckel till vårt nya hem! Äntligen händer det och jag längtar verkligen tills vi har kommit in och börja komma i ordning med allt. Så kul att få pyssla med nya projekt :-) älskar att inreda!

I helgen bär det av och vi sover första natten på lördagen. Och i skolan går det bra. Vi klarade våran första grupptenta! Man blir så glad! På torsdag lämnar jag in min hemtenta. Nervös är bara förnamnet men det ska nog gå bra. Känner mig nöjd över arbetet. Livet har mycket att erbjuda men ibland är det inte så lätt!
Och i morgon sitter jag bänkad framför tv, då börjar äntligen greys!!!
Hejsålänge


RSS 2.0