Så plötsligt

Just nu så känner jag inte att tiden räcker till att blogga. Det är så många saker som händer i våra liv just nu! Jag tar ett Break vet inte hur länge men tills allt har ordna upp sig först. Kram


Trött!

Som rubriken säger så är jag så trött om dagarna nu. Känns som första perioden när man har en liten nyfödd hemma. Allt beror på att både Tove och Viggo sover inte alls bra om nätterna.

För snart 3 veckor sen så började Tove få mardrömmar. Hon vaknade varje natt och var ledsen. Viggo blev inte väckt till en början men nu under dom senaste dagarna har han blivit det. Så då får man två små att söva. Det är lite lättare att få viggo att somna om. Men det slog det mig att det kanske var dags att köpa en nattlampa till Tove. Och vi köpte en igår till henne. Hon vaknade bara av sin hosta inatt, istället för monster. Men sen vid tolv så vaknade Viggo helt utan någon anledning och ville absolut inte somna om. Det är en extrem jobbig period att gå runt och vara trött hela tiden. Jag vet att det vänder och hoppas innerligt att de gör det snart. För det är inga problem i skolan för mig. Jag älskar att vara i skolan. Där trivs jag! Men det blir jobbigt för alla oss fyra.

Nej nu ska jag ta att läsa på inför morgondagen då har jag min första muntliga grupptenta!! Spännande :D

Och sen såg jag nu att GREYS börjar den 3 Oktober. Äntligen som jag har längtat, små töntig som man är men det är helt klart den bästa serien enligt mig i alla fall!

Nya nattlampan. Från IKEA 129:-

 

hejsålänge


Fredag ljuva fredag!

Äntligen är ännu en efterlängtad fredag här! Dagen började med kaos eller natten. Tove lilla gumman vaknade fem gånger sen slog Viggo upp sina blå 05.30. Pust! Jag var lite små seg idag men det släppte efter ett par kaffe koppar. Tänk vad det lilla kaffet kan göra. Idag blev det bara prat om vfu i skolan som är praktik. Det ska vi ut på i november. Ser riktigt fram emot den ska bli så kul att få komma ut på en förskola igen. Här om dan så gick jag och Sandra in på kicks och luktade på nya dofter. Då hittade jag Marc Jacobs nya parfym och den luktar ljuvligt! Så Daniel läser du detta så vet du vad jag önskar mig i 5 årspresent ;-) nej nu blir det fredagsmys framför filmen Break med lite gott! Trevlig fredag.

 

Så här ser parfymen ut.


Att belöna sig själv

Idag blev vi färdiga med grupparbetet som ska redovisas på tisdag! Så skönt och jag trivs så bra med min grupp. Vi pratar som vi har känt varandra förr. Vi kommer överens och tänker samma men delar olika idéer. Det tråkigaste är att vi ska byta i januari till en ny grupp. Men vi hålls fortfarande tillsammans i stora gruppen.

Så som Ingela säger som hon fick höra på en föreläsning" När man är klar med ett arbete så ska man belöna sig Själv" och det tänker jag göra nu ikväll. Sitter bara och väntar på att min Daniel ska komma hem.  Han skulle ut och springa sen skulle han stanna och handla. För snäll man man har. Så en eller två chokladbitar kanske slinker ner nu ikväll ;)

I morgon blir det en till hel dag i skolan men det är ju fredag. Sen kan vi ta en efterlängtad helg!

 

Litet blandade bilder från Instagram. Tok Viggo som fick prova Pappas gamla glasögon. En trött Tove efter dagis. Och nu får man ihop en hel fläta på henne :)

 

hejsålänge


Om 290

Har laddat ner en app som håller nedräkning för vårt bröllop. Kul att se hur den minskar för just nu känns det som en evighet men det går nog fort!!


Ledig onsdag

Nu var det ett tag sen jag skrev något. Vart full rulle med allt som står sig i våra liv. Skolan,flytt, dagis , vardag ..
Som jag skrev tidigare så kommer vi flytta den 1 oktober känns väldigt kul och jag ser så mycket fram emot det. Få göra om i barnens rum igen och i vårat sovrum. Vi flyttar till ett radhus som vi kommer att hyra. Så vi får en egen liten gård plus altan sen en lekpark som ligger precis utanför dörren på våran innegård. 
Vi kände att det är perfekt att hyra ett hus eftersom jag pluggar. Så i framtiden eller om några när jag är färdigutbildad och har fått ett jobb så kommer vi att köpa ett hus. Den som spar han har och den som väntar på något gott väntar aldrig för länge...
 
Skolan går jätte bra vi är gått som färdiga med grupp uppgiften sen har jag hemtentan att göra. Det är så jäklarns kul att plugga, än så länge i alla fall ;) 
 
 
Nu ska jag kika lite på hotell och evemang i November. Jag och Daniel firar 5 hela år tillsammans då och det tänkte vi fira med att åka iväg någonstans. Tänk att under dom här 5 åren har vi fått två helt underbara små varelser och nästa år gifter vi oss! 
 
 
Just ja, vi har köpt en ny systemkamera också. Blev en till Nikon. Skit bra är den! 
 
 
hejsålänge
 
 

1-års sprutor

Idag lämnade jag barnen kl elva för jag började kl ett. Viggo blev ledsen han var både hungrig och trött men så fort jag går så blir allt bra igen och det lättar lite att min syster är där och har vik denna vecka. Sen hade vi seminarium fram till fyra och det är som en föreläsning med diskussion. Så jäkla kul och jag känner att jag verkligen har valt det rätta. Satt och kände igen mig så det är ju ett litet plus att jag har jobbat på förskola och att jag själv har barn. Egna erfarenheter satt som pricken över i:et!

 

Så idag hämtade Daniel barnen och det var dags för Viggo att ta sin 1-års sprutor. Hönsmamma som jag är så satt jag på lektionen och bombade stackars pappa Daniel med sms och frågade hur allt gick. Dom grejade BVC besöket galant så jag förstår inte varför är det så svårt att släppa tanken en stund? Våran lilla kille är inte så liten längre och väger numera 11.3 kg och är 78 cm lång. 

Nu ikväll blir en lugn kväll sen i morgon sätter jag mig och kollar på hemtentan samt en liten grupp uppgift som vi ska utgå ifrån två små filmklipp. Choklad sugen är jag också men nu får jag hålla mig.
Hejsålänge


Skrivit kontrakt

Nu är kontraktet påskrivet och klart! Det lönar sig att stå i flera årstid i kö på hallstahem. Vi hade nästan 2000 dagar och det var 40 sökande på radhuset. Men tänka sig vi fick det !! Hon som jobbade på hallstahem sa att det är ett mycket eftertraktat område och folk står i kö i flera år för att kunna få ett sådant hus. Så är man glad eller är man glad att vi fick det!

I morgon är det skola igen och vi drar igång med grupparbetet som ska vara inlämnat om två veckor sen har jag en hemtenta som ska vara färdig den 5 oktober. Det var ett par intressanta uppgifter så nu ska vi se hur min hjärna fungerar. Och jag har ju nämnt att jag är så nöjd över barnens förskola. Idag pratade jag med en av pedagogerna, ni ser nu börjar jag använda dom riktiga namnen ;) haha men han sa att om jag nu skulle stanna upp och behöva hjälp med någon tenta så finns dom gärna där för att hjälpa mig. Oerhört tacksam och jag kommer nog som vilken annan person som helst behöva hjälp utifrån nångång. Glad i livet är min status just nu. På grund av min familj vänner och allt nytt som står framför oss . Och det tar jag emot med öppna armar. Jag är redo!

Hejsålänge


Föreläsning

Idag började min riktiga dag på MDH. Och vi startade med att ha föreläsning från kl 9.00 fram till kl 12.00
Men det jag ska börja berätta är hur våran natt har vart plus en liten stress morgon vi hade i morse. 
Jag gick och la mig kvart i tio igår eftersom vi skulle upp tidigt. En timme efter, kl elva så vaknar jag upp i ren panik för jag hör hur Tove skriker ifrån sitt rum, " MAMMMA PAPPA HJÄLP MIG ETT MONSTER" !!! 
Både jag och Daniel sprang in till henne och hon var hysterisk och bara grät. Lilla gumman sa jag det är ingen fara, det var bara en mardröm. Då la jag henne ner och satt vid henne en stund. Men så fort jag började gå ut så skrek hon " Vill inte sova mamma"! Så vi försökte igen men det gick inte alls. Vi tog med henne till våran säng. Hon la sig ner och jag tänkte att nu kanske hon somnar. Men icke! Vi bar in henne till sitt rum igen men det blev samma visa igen. 
Tror vi höll på att bära in henne fyra gånger till hennes rum och till slut sa jag att vi ger henne välling och låter hall lampan vara tänd och då somnade hon. Då var kl ett på natten. 
Det var hennes första riktiga mardröm och det gjorde så ont i mig att se henne så liten och rädd. Lillagumman! 
Kanske dags för en nattlampa!?
 
Får se hur denna natt blir. Hoppas verkligen att mardrömmarna håller sig borta! 
 
Och i morse drog tiden iväg och jag hann knappt göra i ordning mig. Skulle möta Sandra kl åtta vid tågstationen vi gick hemifrån fem över åtta. Bara in och lämna Tove sen Viggo på sin avdelning. Kom till Sandras bil tio över och vi brummade iväg. Hinner bara komma till Sörsta då öppnar jag väskan och ser Viggos snuttefilt ligga kvar där i. OH NO! Bara att vända för han somnar absolut inte utan den. Springer och lämnar snuttefilten sen kommer vi iväg halv nio. 
PUH. Vi skulle möta Caroline kl nio vid skolan. Kommer fram vid parkeringen fem i nio och måste hämta ut en biljett. Fanns två parkeringsautomater men bara en fungerar. Så jag stoppar in mitt kort och knappar på tio,tio,tio,tio. Oj nu får vi visst stå tills i morgon säger Sandra. Hahha . Jag trycker på avbryt men automaten tar pengar i alla fall!!
Galen morgon slutade bra i alla fall. Vi hann till skolan och sen hamnade jag och Sandra i en sån bra grupp till vårat grupparbete.
Dagen slutade bra ändå och jag börjar komma in i rollen att både vara mamma och student...
 
 
 
Vill bara visa. Satt och kammade Toves hår och det börjar bli riktigt långt och fint. 
 
 
 
Nu tänker jag dö i soffan framför kristallen som börjar kl åtta på kanal5.
hejsålänge

Måndag innan äventyret börjar

Idag har det vart strålande vänder så vi har vart ute nästan hela dagen förutom när dom sov middag. Jag känner att den här dagen behövde jag för att få energi tills i morgon ! För då drar min 3,5 års utbildning igång på riktigt!! Så kul. Föreläsning och grupparbete hela dagen. Lämnar barnen vid åtta och Daniel hämtar efter fyra. Jag kan säga att jag är mer än bara glad och förväntansfull, för inom en månad bär det av för flytt. Vi har tackat ja till det perfekta lilla radhuset! Uteplats och en lekpark precis utanför dörren. Kan inte begära mer. Jag tänkte fira det med att baka en äppelpaj ikväll med egen plockade äpplen från Ann-Sofies gård. Mums!
Hejsålänge


RSS 2.0