Juletider

Idag kom snön. Det har vart slask hela dagen men nu på kvällen har den börjat lagt sig och man ser att det mer och mer blir vitt ute. Härligt! Och nästa vecka kommer kylan på riktigt säger dom.
Lång dag på praktiken idag. Energin tog verkligen helt slut. Men alla dagar kan inte vara på topp.
Kom hem med ett par griniga barn som ville lägga sig kvart i sex. Får se hur tidigt det blir i morgon bitti..
Sen åkte jag och hämtade ut barnens lucia kläder som äntligen hade kommit. Jätte fina! Hoppas dom nu bara passar. Men det tror jag.

Längtar enormt mycket till lucia. Tove ska gå sitt första lucia tåg på dagis. Sa till Daniel, du får inte skämmas över mig då för jag kommer nog gråta. Det är ju så himla fint sen blir det extra speciellt när ens barn är med :-)

Tove och Viggo har en koja under våran trapp. Där satt dom i morse och lekte tillsammans.Kul att se deras kreativitet och att trappen kommer till användning -mamma det här är våran koja <3

Hej så länge!


Kompetensutveckling

Idag har det vart en väldigt lärorik och bra dag. Vi startade med en föreläsning om genus. Genus betyder det sociala könet. Och jag fick en helt ny uppfattning om vad det egentligen innebär. Det man nu vill se till eller måste sträva efter enligt läroplanen är att man måste se barnens egna individ. Vi måste uppmuntra barnen till att det finns val möjligheter i leken och inte placera ut dom i grupper efter könet eller åldern.
Hon som hade föreläsningen pratar i många grupper och inte bara för pedagoger utan även politiker. Hon vill förmedla jämställdhet i samhället.

Men det jag mest reagerade på var att hon som hade föreläsningen(kommer inte ihåg namnet på henne) tog upp en undersökning som forskare hade gjort och den statistiken visade att vi mammor har flickor mer intill sig och vända emot bröstet när dom är små, och pojkar har vi mer vända utåt!? Dom menade att vi visar mer omsorg till flickor än vad vi gör till pojkar. Där sa jag till att det stämmer absolut inte ! Nej kanske inte enligt dig sa hon men det var de forskarna hade fått fram i undersökningen. Att man gör det omedvetet. Helt sjukt!

Som sagt det var en lärorik dag och mer kommer det bli.

När jag kom hem hade Daniel åkt in till stan med barnen och köpt en Tassimo till oss. Jag hade gått och pratat om en kaffe maskin idag till en i arbetslaget och inte till Daniel. Sen när jag ringer till honom så säger han. Det väntas en överraskning när du kommer hem.
Och där står en kaffe maskin! Så läskigt!
Nu kan vi med dricka lyxkaffe ;-) och jag får min älskade latte om dagarna!

Hejsålänge


Helgen är över på ett ögonblick

Att det går så fort! Tyckte nyss jag tog helg men nu är det redan söndag igen.
I morgon är förskolorna stängda på grund av kompetensdag för pedagogerna. Så jag kommer få vara med på föreläsningen i morgon och den kommer handla om genus. Det blir nog intressant! Pappa Daniel har tagit ledigt och får vara hemma och mysa med barnen. Skulle så gärna med stanna hemma men det går inte. Då förlorar jag timmar på vfun.

I helgen har vi handlat julklappar till barnen så vi har bara en varsin till grej kvar att köpa sen är vi färdiga med dom. Jag och Daniel åkte in själva och det var mysigt att få strosa runt själva. Sen går det inte att handla julklappar när barnen är med. Och jag har julpyntat färdigt. Jag pyntar alltid en vecka innan första advent. Vet inte varför men nu kändes det skönt att bli klar eftersom jag inte hinner i veckorna.
Super nöjd är jag, Tove sa i morse:Mamma titta julpynt, mamma har pyntat. Vad fiiint!! Och Daniel tyckte till och med att det blev mysigt. Viggo säger ju inte så mycket, han ville gärna känna på ljusen istället ;-) nu väntar vi bara in snön!
Nästa vecka kör vi bullbak och pepparkaksbak. Sen hoppas jag att lucia kläderna kommer så vi kan ta kort.

Lite bilder ifrån instagram som togs i helgen. Och min nya fina mössa.
Hej så länge


Pepparkaksgubbe och tomtegumma

Beställt hem lucia kläder till barnen. Viggo blir en pepparkaksgubbe och Tove en tomtenisse. Dom kommer bli så söta! Vi ska ta kort på dom sen får det bli våra julkort som vi skickar ut till nära och kära. I morgon är det redan fredag och det är så skönt! Andra veckan är då avklarad på praktiken. Så jag ska prova på att vara med på frukosten. Blir att lämna barnen kvart i sju och jag börjar kl sju. Men jag ville mesta dels få sluta tidigare än att gå till kl fyra. Slutar då halv tre. Passar perfekt att ta helg den tiden.

I helgen ska vi börja ta tag i julklapparna. Vi fick lite bonus denna månad och det var överraskande!

Dags att hoppa i sängen för våra barn har blivit riktigt morgonpigga. 05:20 är den aktuella tiden nu för oss.

Hej så länge!


Verkligheten

Känner att jag behöver skriva av mig lite. Satt idag och tänkte på hur mycket jag saknar att få vara ledig och hinna träffa alla mina nära och kära. Att få vara mammaledig. Pratade även med Linda om det i telefonen. Man saknar att bara kunna åka iväg och umgås!
Min vardag eller våran vardag ser helt annorlunda ut nu när jag har min praktik och även när jag är i skolan. Den lilla tiden jag har kvar räcker just nu bara till min familj och Mina studier. Hur mycket jag än vill så finns inte tiden längre att hinna ses i veckorna. Om jag nu inte är ledig från skolan och inte har studier. Men som det ser ut just nu, 4 veckor framåt så hinner jag inte ses i veckorna utan det får bli på helgerna. Jag hoppas ni har full förståelse för det! För jag trivs som bara den på praktiken!

Jag blir chockad över hur mycket jag orkar med om dagarna och även ha kvar energi för Tove och Viggo. Men det är för att jag älskar det jag gör och det är ju viktigaste! Folk undrar säkert hur man orkar jobba med barn och sen komma hem till sina egna. Det är ju ett jobb man trivs med, sen så längtar man efter att få komma hem och bara vara mamma. När jag är klar med min utbildning så kommer Tove vara 6 år och Viggo 5 år. Då har jag inga "småbarn" hemma längre.
Vilja och envishet kommer man långt med och det har jag fått klartecken på att det stämmer! Bara man har sina mål .

Visst är det sjukt jobbigt att bara hinna se barnen några timmar per dag men så ser verkligheten ut! Helgerna är den dyrbaraste tiden för mig. Att få vara hemma med mina älsklingar!
Finns inget man kan göra om man nu inte vore (som jag skrev tidigare) miljonär eller pluppa ut ungar år efter år och stäva efter att bli familjen annorlunda ;)

Ni kommer förstå mig när ni själva kommer ut i arbetslivet igen :)

Hej så länge!


Min dröm klänning!!

Jag har hittat min dröm klänning!
Så Här vill jag att den ska se ut!
Fin va??


Trötta barn

Då var det måndag igen. Ny vecka nya tag. Idag vaknade barnen strax efter kl 06:00 vilket resulterade två trötta barn när vi kom hem. Dom brukar vara jätte duktiga och inte alls griniga efter jobb och dagis men idag var det kämpigt... Det är tur att jag nu får känna på hur det är att vara i ett vanligt vardagsliv efter mammaledigheten. Man blir starkare i kropp och själv samt tålamodet växer. 
Det är sjukt hur mycket man orkar egentligen.. 
 
Men jag trivs så bra på VFUN, barnen är så otroliga och mina "arbetskamreter är helt fantastiska. 
Min syn har totalt ändras. 
Jag har vetat länge att jag har velat blivit en förskollärare men nu vet jag verkligen att de är det här jag vill göra och jobba med! 
 
Ser riktigt mycket fram emot helgen! Daniel och jag ska gå ut och äta samt gå på bio. Var nog 1 1/2 år sen sist vi gjorde något sådant. Det är ju för vi firade 5 år i Torsdags. 
 
 
 
222 dagar kvar <3
 
hejsålänge
 

5 år!

Idag firar jag och Daniel 5 hela år tillsammans! Vart tog den tiden vägen?
Så många saker som har hänt i våra liv sen dess är helt otroligt att förstå.
Vi har hunnit flytta 5 gånger, bott i Västerås en sväng, fått två helt fantastiska barn, förlovat oss, bröllop på gång, uppsägningar, nya jobb, högskolan... Det är så mycket man hinner med på sån kort tid!

Bästa var att vakna upp och se ett brev på köksbordet som Daniel hade skrivit innan han åkte till jobbet. Började gråta för jag blev så berörd! Min Daniel han kan han :)

I morgon har redan första veckan gått på praktiken. Det stämmer tiden går fort när man har kul! Pedagogerna och barnen ger så mycket glädje!

Och äntligen fredag i morgon. Längtat varje dag tills helgen börjar. Mer tid till min familj.

Igår kom Tove hem med muffins som dom hade bakat på dagis. Sötunge skulle såklart bjuda mamma,pappa och Viggo. Dom var riktigt goda :)


Förvånad

Tiden går fruktansvärt fort! Igår när vi åkte till barnens dagis så pekade Viggo och sa, Dagis dagis ! Helt plötsligt! Han har aldrig sagt det förr. Han kan säga tio ord kanske så man blir lika förvånad och glad när det kommer nya :) Tove var väldigt tidig med språket mot vad Viggo är kan jag tycka. Eller Viggo är ju inte sen med talet utan jag tycker bara att det inte går lika fort som det gjorde med Tove. Han är ju fortfarande våran "bebis" . Men barn är olika, olika på alla sätt och vis.
Idag gick dagen väldigt fort. Hann knappt gosa med barnen innan dom ville lägga sig.. Nu längtar jag tills på torsdag och helgen!! Min och Daniels 5 årsdag och familjetid för hela slanten!

Kl är snart halv åtta och då börjar veckans höjdpunk, halv åtta hos mig :)

Hejsålänge


Första dagen

Första dagen avklarad eller halva dagen avklarad. Vi började med en kursregistrering på fm i skolan och det var för våran nya kurs. Som är vfu (praktiken). Åkte hem efter elva och åt lunch sen åkte jag vidare till min förskola. Jag var ju där tidigare på min fältstudie och det hjälpte mina nerver. Jag åkte dit hur lugn som helst och kände mig förberedd. Jag fick en bra start, barnen som var där kände igen mig sen tidigare. Det var kul att dom kom ihåg mig. Tiden gick fort, klockan slog fyra och jag slutade för idag. Och som avslut fick jag en pojke fastklistrad på min ben och han sa, snälla gå inte! Haha en bra start med andra ord ;) efter det Åkte jag direkt och hämtade mina efterlängtade barn. Gick och hämtade Viggo först och då visade det sig att Tove med var på hans avdelning. Heeeeej mamma så sken dom båda upp. När man går i nya rutiner och har barnen ännu längre på dagis så känns det i hjärtat. Man saknar dom något så oändligt om dagarna. Men det lättade att se ett par glada barn. Sen så är det bara att ställa in sig på att så här kommer våra liv se ut i framtiden. Hur mycket man än vill vara hemma så går det inte! Om man nu inte vore miljonär.

Nya tag i morgon så det är dags att krypa till sängs.

Hejsålänge!


Dagen före dagen

Som rubriken säger så är det dagen före dagen inför min praktik som börjar i morgon! 5 hela veckor ska jag vara ute och nu börjar man smått bli nervös. Nu kommer jag få se mig själv som en pedagog och det känns så jäkla kul!
Få en egen bild över förskolan och ett helhetsperspektiv. Jag har ju jobbat som barnskötare innan jag gick på mammaledig med Tove. Det känns lite lättare att man har lite att ta ifrån.
Och tänk när jag är tillbaka i skolan börjar juledigheten att närma sig. Underbart! Vi var på Åsby tidigare idag och dom hade börjat pynta. Jag blir så sugen på att ta fram allt som har med julen att göra och sprida ut det i vårt hem. Men jag får glatt vänta tills det är en vecka kvar innan första advent.

Nu börjar sängen locka. Pigg och utvilad vill jag vara i morgon både för pedagogerna och barn gruppen.
Spännande!

Hejsålänge!


Kvalitetstid!

vad jag älskar helgerna !! Jag njuter av varenda sekund tillsammans med min familj sen blev det ett Extra plus att min pappa och bror kom ikväll. Pappa är så go , han berättar alltid om sitt gamla liv som brandman och då blir man som barn på nytt. Sitter spänt och lyssnar. Min pappa var brandman i 20 år (om jag inte minns fel) Så det är klart han har historier att berätta. Sen saknar han jobbet. Han fick sluta tvärt på grund av hjärtfel. Hans hjärta orkade inte med brandmans yrket. Och det tog väldigt hårt på honom för han älskade verkligen sitt jobb! Han berättar sina historier med en sån glädje och det gör historierna extra intressanta. vi lyssnar mer än gärna fast vi kanske har hört dom tusen gånger tidigare. Men vad gör man inte för sin pappa?

Blev en mysig kväll med God mat. Och pappa åkte härifrån väldigt nöjd! Då mår jag bra. <3


Nu säger jag god natt och så får ni en lördags puss ifrån våran Viggo. Lilla charntrollet!
Hejsålänge


Börjar redan idag

Hallå lördag! Idag har vi haft en skön fm och båda barnen sov middag. Tove sover inget på förskolan men hemma vill hon sova en stund. Och Viggo fick jag väcka. Han sov i 2 1/2 timme. Tröttmössa :-) idag tjuvstartar vi farsdag firandet. Min pappa och min bror kommer ikväll. Vi bjuder på mat och så får pappa sin farsdag present .Sen i morgon firar vi våran pappa Daniel. Det är han värd barnen kunde inte ha haft en bättre pappa <3 Och jag ska inte färga håret ;) var någon fix ide' bara.

Trevlig lördag!
Hejsålänge


Tom i huvudet

Sådär nu är min första salstententa avklarad!! Gud vad skönt måste jag säga. Var så nervös och spänd. Så nu är man helt tom i huvudet och slut i kroppen. Kanske så man ska känna efteråt. Men men nu måste man vänta i tre veckor sen får vi reda på resultatet och jag hoppas innerligt att jag blir godkänd!! På måndag börjar praktiken det blir spännande men kommer sakna tjejerna. Tur att vi har bokat in en vin kväll ! Och till mina barn, Tove har börjat med gymnastik varannan onsdag på hennes förskolan och i måndags köpte jag hennes första gympapåse. Mallgrodan som hon är visade stolt upp den idag för hennes kompisar och för fröknarna :) Hon börjar bli så stor att jag knappt hinner med. Stor på alla sätt och vis! I en stressad situation så säger hon till mig: Mamma det är ingen fara sen kramar hon mig. Hon vet precis när jag behöva höra det. Goa underbara unge! Mamma blir så stolt över dig!

Nu ska jag titta på Twilight, får se hur länge jag orkar titta innan jag däckar.
Hejsålänge


En paus

Nu har jag suttit näst intill hela dagen med att plugga inför tentan i morgon. Jag kommer göra min livs första salstenta. OM jag är nervös!!! Men som tur är så får vi använda oss av våran litteratur. Det kommer gå bra bara att andas och ta det lugnt och inte stressa sig igenom det.. Och ha rätt inställning! 
 
Hur våran vardag ser ut nu!? Jo Daniel han har börjat på sitt nya jobb. Han är ute i Strängnäs och bygger åt en rikemans gubbe. Han åker hemifrån strax efter kl fem på morgonen och kommer hem halv sex på kvällen. Vi är ifrån varandra tolv timmar om dagen. Och första veckan var kämpig! Det blev Svårt att pussla ihop handling, laga mat, och få ihop kvällsrutinerna helt själv med barnen. Men nu är vi inne på den andra veckan och det börjar gå åt rätt håll. Man får planera en hel del och vara på bra humör ;) Det är tufft att vara ifrån varandra så där mitt i veckorna. Vi hinner bara ses på kvällarna och nu har jag haft en hel del tenta plugg som har tagit över. Tur att helgerna finns! Vad skulle vi göra utan dem!? 
 
Och nästa vecka firar jag och Daniel 5 hela år tillsammans och det ska vi fira att bara vara och mysa! Tänk att på dom åren har det hänt många saker i våra liv. Och mer kommer det bli. 
 
För om 235 dagar står vi på våran bröllopsdag. Sen om 3,5 år tar jag min examen. Sen har jag fått jobb på en underbar förskolan som ska ligga i Västerås eller i Köping. Tror jag. Efter det får vi vårt 3e barn. Sen flyttar vi till vårt nybyggda hus. Nått i den stilen, man kan alltid drömma ;) Eller det är mina mål som jag ska fullfölja.
 
Nehe ska snart hämta hem mina vildar och traska ner och handla kvällsmaten. Sen ska jag hinna med att plugga lite till. 
 
Trevlig tisdag på er , 
 
hejsålänge
 
 
 
 

RSS 2.0