Liten del

Här är en liten del av Viggos presenter. 
 
 
 
Sen blev det lite annat som inte fick bli med. 
 
Hejsålänge
 

BMI

Räknade ut mitt BMI. Ligger lite lågt men låg på normalt i fettprocent. Känner mig normal i alla fall! Haha!

Är faktiskt nöjd över hur min kropp ser ut efter två barn och att jag inte behövde kämpa något för det heller :-)

 

 


Viggo älskar sitt tält!


Viggos kalas

Så där nu är kalasen över för detta år. Båda barnen somnade på bums nu ikväll. Man blir trött av kalas men det är ändå så kul att får träffa nära och kära. 
Viggo verkar vara nöjd över presenterna och har provat dom flesta grejerna. Så ett jätte tack till alla som var inblandade och för dom fina presenterna ! Ni gjorde Viggos ett årskalas till dom bästa dagarna. Mamma är jätte stolt både över lillebror och storasyster vid present öppningen. Trodde att Tove skulle bli avundsjuk men hon ville bara vara med och hjälpa lillebror att öppna för det var lite svårt för honom. Sen gjorde hon inge mer. 
 
så här såg det ut på kalas nr 1 som vi hade igår för Daniels släkt. Vi delade upp för annars hade det blivit på tok för många och riktigt svettigt. 
 
 
Kalas nr 2 med min släkt och det var idag. 
 
 
Vi är så glada över dom två dagarna som har gått så återigen ett jätte tack för dom fina presenterna!
 
I morgon kommer viggos presenter upp orkar inte ladda upp fler bilder. 
hejsålänge
 

1-års killen

1 års korten och Viggo provar ut nya gunghästen sen är hans nya tält med i bakrunden. 
Blev jätte fint i hans rum!

Ett helt år idag!

Stort Grattis till våran älskad Viggo. Ett helt år är han nu! Tänk att det går så fort. Förra året var han bara 14 timmar gammal och vi var redan hemma ifrån BB. 
 
Hur allt gick under Viggos förlossning? 
Jo så här började allt jag hade en himla massa förvärkar som kom och gick i två veckor innan han kom. På måndagen den 25 Juli åkte vi in till förlossningen och kollade om förvärkarna hade gjort någon verkan. Men icke jag hade inte öppnat mig något alls. Dom gjorde inte ont men fick med mig hem sovdos tabletter.
Och de Tar aldrig i hela mitt liv igen. Fick hjärtklappning,sprängande huvudvärk plus illamående så jag sov i alla fall inte nå bättre. 
 
1 dag efter alltså Tisdagen den 26 Juli började förvärkarna komma igen och dom kom och gick under dagen. Jag ringde min BM för jag misstänkte urinsvägsinfektion. För man kan få mycket förvärkar av det. Men hon trodde bara att förlossningen var på god väg eftersom det var så nära. Men jag fick komma ner i alla fall för att kolla för att vi skulle vara säkra att det inte var något...
Det var alltså ingen urinvägsinfektion men hon såg blod i urinet och det berodde på att slemproppen kunde släppa när som helst. Hon höll tummarna för mig att det skulle ske inom några dagar. Jahapp tänkte jag, han var ju beräknad i morgon men det kändes väldigt långt borta. 
 
Vi kom hem la Tove för hon skulle sova middag. Sen kl två gick jag på Toaletten och då släppte proppen!!! Det var nog det äckligaste jag har vart med om. Helt allvarligt! 
Smsade Ann-Sofie och hon skrev att Clara kom inom några timmar. Så jag tänkte ÄNTLIGEN ett tecken!
 
Men inga värkar startade utan bara en massa fis förvärkar. 
Jag var så trött på allt just då och tänkte nu skiter jag i att hoppas, idag ska jag bara deppa och sova ut en hel natt så man är pigg i fall det skulle ske nästa dag.
 
Tji fick jag!! 
Jag gick och la mig 21.30 för jag var så trött. Daniel sa till mig ropa om det är något. Då sa jag Du behöver inte oroa dig Älskling. 
Kl 22.00 känner jag första värken. Andas,andas. Daniel hör hur jag andas i sovrummet. 22.10 kommer nästa 22.20 kom den tredje. Sen gick Daniel och la sig vid 22.30. Då frågade han om det var på gång men jag sa det tror jag inte, nu sover vi!
Sen plötsligt så börjar dom komma tätare och tätare är 5 min i mellan och kvider och andas i kudden för att inte väcka Tove eller Daniel. För jag var så säker på att jag skulle få Sova! haha
23.30 då vaknar Daniel av att jag står upp. Han säger nej nu ringer vi in!
NEJ säger jag, vi kommer bli hemskickade. Sen helt plötsligt så hugger det till flera gånger i magen och neråt under värkarna. Och jag blir skrämd! 
Så här kände jag inte med tove. Så då ringer jag in. Pratar med en snäll BM på förlossningen och hon sa att vi får komma när vi vill. 
Och just då ringer Daniel sina föräldrar som är där på 5 min. Jag hinner bara byta om sen var dom hos oss.
 
Vi får kramar och dom önskar oss lycka till, då slår det mig! Nu jävlar är det allvar vi ska föda!!
Hinner bara till bilen då stormar värkarna och jag hinner bara andas ut innan nästa kommer.
Vi kommer in på förlossningen kl 00.05 tror jag att det var. 
Möts upp av Bm jag pratade med i telefonen och vi får gå in i kontrollrummet. Nej tänkte jag, inte ligga på den britsen. 
Hon sätter på remmarna och mäter hjärtljud plus värkarna. Och värkar har du säger hon. 
Sen känner hon hur öppen jag var. tänkte nu blir vi hemskickade med sovdoser igen. 
Men då säger hon Oj oj oj tur ni kom in. Vadå tänker jag? 
Du är öppen 6-7 cm .
Hell yeah nu köööör vi! Smsar mina människor och dom önskar en massa lycka till.
Blir inskrivna kl 01.00. Jag börjar med lustgasen och den är sååå bra! Jag blir lagom lurig och hanterar värkarna bra. Står och vaggar sen kommer min nya Bm in och undersköterskan. Dom har kollat i förlossningsjournalen och där står det Epidural som bedövning och eftersom jag var så pass öppen så ville dom kalla in narkosläkaren på en gång. Jaha men ska ni inte kolla hur öppen jag är nu ? Jo heheh vilken tur du sa det för det måste vi ju göra. haha
öppen 8-9 cm och det hinns ingen epidural utan bara en spinalbedövning. Det är samma effekt men den håller inte i sig lika länge som epiduralen gör. 
Narkosläkaren kommer på 10 min, gör sticket som inte alls gör ont utan bara att ligga så ihop kurat under värkarna.. 
Efter han har gått tar dom håll på hinnorna och det kommer en fontän verkligen! 
Sen efter det kom krystvärkarna rätt så fort för jag börjar känna trycket säger jag. Dom kollar och jag var öppen 10 cm klockan var då 04.00.
Då kör vi järnet nu! Tycker det känns konstigare den här gången sa jag. Det känns inte som det händer något.
Dom tittar och han är på god väg men han ligger i vidöppen hjässbjudning. Alltså så tittar han neråt när han kommer ut. Och då säger dom att det kan vara svårare att krysta ut honom så nu tar vi i ordentligt! 
Och jag tar i för kung och fosterland men tycker fortfarande att det inte händer något. Men jo då. kl 04.20
kommer han ut med navelsträngen inlandad runt sig plus halsen. Ser väldigt otäckt ut men han skriker på en gång och då ser vi att Vi har fått en kille och Tove fick en lillebror!
Känslan är obeskrivlig! Lycka..
Viggos förlossning gick lika smidigt som Toves bara förutom att Viggos gick lite fortare :) 
 
Skulle kunna göra det tusen gånger om. 
 
Här är lite bilder 
 
I morgon blir det kalas för lillgubben plus söndag så då får ni se alla fina presenter plus tårtor! 
ha en fin helg för det ska vi ha. 
hejsålänge
 

Kolmården

Hej! Förlåt för dålig uppdatering. Haft lite tid till det men nu sitter jag med mobilen så tänkte passa på! Vi är just nu på väg till Kolmården och ska spendera hela dagen där sen spontant så ska vi övernatta på ett hotell som ligger 5 km ifrån Kolmården. Villa Solliden heter det :-) såg jätte fint ut! Lekplats och nära till havet. Ett perfekt avslut på semestern! I morgon fyller våran älskade Viggo 1 helt år!! Inte alla som får frukost buffé på sin första födelsedag ;) för ett år sen om man tänker så gick jag med en massa förvärkar och kl 14.00 gick proppen. Under hela dagen var det lugnt sen kl 22.00 började värkarna storma! Kom in på förlossningen kl 23.30 var öppen 6-7 cm blev inskrivna kl 01.00. Sen kom han 04.20 och var en punktlig kille som kom på sin beräknade dag!! Vi hörs mera när vi kommer hem ! Önska Viggo en kanon födelsedag! Hejsålänge style="text-align:center">


mysfarbror

Vi har verkligen en mysfarbror i våran familj. Så fort Viggo får tag i ett mjukisdjur eller sin snuttefilt så kommer han och lägger sig i famnen eller på golvet och gosar in sig i dom. Sen kör han sina mys knorr ljud! . Han gör så dagligen. Helt otroligt vad dom små liven kan hitta på..
 
Idag fick vi sovmorgon, barnen verkar köra varannan dag för oss sen kom Anya med väskan som jag köpte av henne. En Adidas väska som jag har tänkt att ha som plugg väska, stiligt! Och den köpte jag bara för 150 kr !! Den är som ny så det var ett kanon köp! 
 
På eftermiddagen ville vi åka till Sala och prova på deras omtalade lekpark.
Så vi åkte dit efter barnen hade sovit men när vi kom dit så åskade det och spöregnade. Jag blir galen snart på vädret! Nu är jag en riktigt svensk men det här har vart den sämsta sommaren som jag kan minnas..
Jag som hade sett fram emot att äntligen få åka och bada. Nåväl än är inte sommaren slut så det kanske vänder om vi har tur!? 
 
Och till något helt annat. Det börjar märkas på hur stor Tove börjar bli. Hon vet vad hon vill, hon säger till hur och vad hon vill ha eller göra. Sätter på sig skorna på rätt fot !!! Och idag så satt vi i bilen, då började Daniel kittla henne men till svars fick han " Neeeej pappa jag vill inte nuuu" haha. Så lillagammal och sååå läskigt lik mig som liten. Vår fina tjej!
 
 
Här är väskan
Och myskillen med ankan
 
 
hejsålänge
 
 

Måndagen

En ny vecka startade idag och ett kliv närmare skolans start och Viggos inskolning. Som jag har tänkt att flytta med tanke på att jag inte börjar först den 3 September. Det kommer nog dagis tycka är himla bra. För dom hade rätt så många barn den veckan att skola in. Så mammaledigheten blir lite förlängd. 
 
Idag började dagen halv sju, så ingen sovmorgon. Men vi var rätt så utvilade ändå sen är det lättare att gå upp när solen skiner. Gud så bra tänkte jag, idag kan vi äntligen åka och bada. Men tittade och såg bittert på termometern som bara stod på 13 grader.. 
Så vi tog en cykeltur istället och Viggo verka tycka det är skönt för han lyckas alltid att somna. Plutten, så var inte Storasyster hon skulle bara sova i sin säng när det var vila. Eller det gör hon fortfarande men kunde verkligen inte somna så lätt som Viggo kan göra. 
 
Efter lunch åkte vi till Vallby och tittade på djuren och fikade. Då passade solen på att bli som varmast. Och där kunde vi inte sitta så vi åkte hem till Farmor och badade istället. Två bad tokiga ungar blev nöjda. 
 
Det här köpte vi igår till barnens rum som nu hänger på deras dörrar. 
 
 
Och här har vi en tröttmössa i cykelsadeln. 
 
 
hejsålänge
 
 
 

Viggos ettårs presenter

Idag fick vi sovmorgon ända fram till kvart i åtta. Sov som änglar allihopa. Åt frukost sen tog vi en cykeltur till Åsby mini zoo och sen gick vi in på Åsby. Vi var helt själva där inne plus personalen. Hur skönt som helst. 
Dom har så mycke fint där inne skulle köpa mig allt om det gick. Men vi fick med oss hem två skyltar till barnens rum och ett lektält som Viggo ska få av oss i present. 
Sen i fredags beställde jag hem en gung häst till honom. 
Kommer bli så fint i hans rum och det får ni se när det är klart ;)
 
Och fredagen den 13e blev verkligen en otursdag . Viggo vaknade med feber och då slog det mig på en gång att antingen är det öronen igen för han tog sig på dom eller halsfluss. Så vi fick en tidig tid nere på vårdecentralen och där visade det sig vara halsfluss plus att han var irriterad på högra trumhinnan och ena ögat.
Han var så duktig när doktorn undersökte honom. Sa inte ett ljud när dom kollade öronen, konstigt nog tycker han det är skönt. Samma när dom tog sänkan på han, stack till i fingret men han fick inte ens hängläpp utan blev mer sur över plåstret. Åh tänkte jag vilken kille! 
Doktorn kollade även oss alla tre men kunde inte se något. Misstänkte vi det minsta lilla kunde vi komma tillbaka. 
Så det blev antibiotika i 10 dagar tre gånger om dagen. 
 
Nu idag är han pigg och feberi så nu kan vi fortsätta att njuta av det lilla vi har kvar av semestern. 
 
Och mina studier sätter igång den 3 September men först upprop den 20 Augusti kl 10.00!!! 
Tok nervös blir verkligen som första dagen i skolan. Men det lättade lite när jag fick reda på att jag kommer att plugga med min gamla klasskamrat ifrån Barn och Fritid. Så kul! 
 
 
Här är tältet som är ifrån Kids Concept
 
 
 
 
Och gunghästen som är ifrån jabadabado
 
hejsålänge
 

Buskillen

Buskillen vid frukostbordet i morse. Satt med skeden i munnen och gjorde grimaser hur länge som helst!


Så mycket kärlek

Satt och fika så helt plötsligt så satt dom och gosade. Tror jag smälter en smula! Underbara ungar !


Framtiden

Framtiden ser mycket ljus ut. Jag Har vårt bröllop att planera och mitt framtida jobb att se fram emot! Allt känns bara så fruktansvärt bra, jag har min Daniel, han är min bästa vän och min blivande man!!

Våra helt fantastiska barn. Som ger oss så mycket glädje här livet! Mina fina vänner som höll sina tummar och tår för mig. Ibland känns allt för bra för att vara sant!

Men jag ska njuta nu av min sista tid av mammaledigheten och semestern. Vem vet när och om man någonsin kommer att bli gravid igen. Så som det ser ut nu blir det i alla fall inte på 3-4 år. Men det gör inget har så mycket annat att sätta fokus på nu och det ska jag göra helhjärtat!

Och resten som är bittra och ifrågasätter hur jag kommer att orka plugga och bli förskollärare med två barn behöver inte ens fundera! Hur orkar man jobba när man ha barn? Tänk på det istället.

Hejsålänge


Present och rose'

Igår kom Min Kära Vän Josefin med blommor för att gratta mig till platsen på högskolan. Tusen tack för dom fina blommorna! Jag hade köpt mig jordgubbar och Rose' för att fira! Sen kom fina Johanna och hade balkong/vin kväll med mig. Det måste vi göra om! Kan fortfarande inte smälta det än att jag ska bli student igen och sedan kalla mig själv som fröken Emelie! Men klingade fint ihop tycker jag :-) Hejsålänge!


JAAAA

VET NI VAD!! JAG KLARADE DET! JAG KOM IN PÅ HÖGSKOLAN! Och fy fan vad glad och bra jag är!! OCH SÅ HÄR GLAD ÄR JAG! Ikväll blir det rose' och jordgubbar för att fira! Johanna gör mig sällskap! Hej hej


Nervös!!

35 minuter kvar sen får jag veta om jag kommer in eller inte på högskolan!!
 
Håll tummar och tår nu!!
 
 

nya datorn

Idag kom våran nya dator och den är sååå skön att sitta och skriva på. Så nu har vi en varsin jag och Daniel ;)
Vi köpte en ny så jag kunde blogga mera och få mer tid för de, eller nej så var det ju inte..
Våran gamla fungerar men börjar gå mot sitt slut och för några månader sen så kom Tove  med ett antal tangenter i handen som hon hade plockat bort helt själv. En klassiker hos barn. Eller hur?
Vi fick inte tillbaka dom så det var på tiden att vi införskaffade oss en ny familjemedlem..
Som blev en FUJITSU LIFEBOOK.
 
Super fin och ack så nöjda vi är..
 
Idag hade vi ett trevligt besök av Sandra och lilla Villiam. Tove är storm förtjust i alla bebisar medans Viggo blir mer avundsjuk när mamma håller i andras barn. Men han förstår ju inte lika mycket som Tove gör. Men det var en sak som jag tyckte var jätte skönt när Viggo kom. Tove sa aldrig ett ljud när jag hade honom i famnen. Men det är kanske lite skillnad med ett syskon..
 
Och igår satt jag i färg i håret och färgade utväxten. Fint blev det men jag tror jag har bestämt mig om att vara en blond brud till bröllopet. Hur låter det? Eller tycker ni att jag ska vara brunhårig?
Kul att höra =)
 
Satt igår och kikade mer på bröllopsklänningar, tror bestämt att jag har hittat min drömklänning! Känslan är helt fantastisk och vad jag längtar!
 
Lite bilder igår från en mulig dag i stugan.
 
 
Hej så länge

På väg

God morgon! Idag sov vi inte till kvart över åtta utan till halv sju. Men bättre det än kl sex.. Igår stod det att det skulle bli sol då bestämde vi oss att åka ut till stugan för att bada men när vi vaknade så var det grått och mulet. Äsch tänkte vi , lite regn skadar aldrig så vi åker ändå. Har man tur kanske det spricker upp. Har packat badkläder i fall att. Man behöver inte bli helt låst för det är dåligt väder. Ikväll kommer Viggos önskelista upp. Tänk om 17 dagar har vi en ettårs kille hemma <3 Ha en kanon dag!


Helgen

Förlåt för dålig uppdatering men dagarna flyger verkligen förbi när man är ledig och jag försöker göra allt för att hinna med tiden med min familj. Den är dyrbar för mig!
 
Tror ni med känner så..
Men dagarna som har gått har vi hunnit med att bada,åkt till Parken Zoo med Familjen Carlsson/Ahlin plus barnen såklart, beställt en ny dator,handlat mer saker till vårat sovrum och det blev jag så nöjd med! Beställt mer förstoringar på barnen, dom kom efter en arbetsdag. Kallar jag snabb leverans.
Sen en underbart återträff med mina tjejor i fredags. Hade en sån rolig kväll! Jäklarns massa vin och skratt.. det gör vi om snart tycker jag!
 
Igår så fick det bli en film. Vi kollade på This means War och det var den bästa på länge. Se den! Och Tom Hardy är med och om jag dreglade sönder kudden. ÖGONGODIS!
 
Lite bilder på de va!?
 
 
Vi hade en helt fantastisk dag på Parken Zoo!
 
Och vet ni vad, nu på Torsdag får jag veta om jag kommer in på Högskolan eller inte!!! Om jag är pirrig!
Håll tummar och tår för mig...
Hejsålänge
 
 
 
 

Världens bästa haklapp!

Det här är världens bästa haklapp! Ett tips till er mammor. Den är lätt att rengöra och luktar aldrig illa. Köp den säger jag! Bästa jag har haft under den jobbigaste kladdtiden.

 

Tommee  Tippee heter dom och finns på  nätet att beställa men jag har köpt våra på Barnenshus i Västerås för 59 kr.


Första helgen på semestern.

Helgen flög verkligen förbi!
Viggo fick sitt premiär åk på cykeln och han njöt så mycket av  det att han somnade i barnsadeln. Tyckte det blev tyst då kände jag på honom och han reagerade inte ett dugg,tvärsov!
Så skönt att båda barnen älskar att cykla. .
 
Hunnit handla en hel del och jag har ju jobbat. Första dagen var i fredags kväll 16.00-21.00 och det gick jätte bra.  Tove hade bara frågat på kvällen vart mamma hade tagit vägen. Men dom kunde somna ändå utan att jag var hemma. Igår jobbade jag från 7.30-15.00. Och det kändes lite tryngre att vara hemifrån.
 
Barnens rutinerna bara for omkring i huvudet på mig och jag undrade hela tiden vad dom gjorde hemma..
Hönsmamma som jag är men det var svårt att låta bli att fundera.
Men Daniel tyckte att det var skönt att få egentid med dom och sen när jag kom hem ifrån jobbet igår stod det en brudorkide´ på bordet som Daniel hade handlat med barnen på Åsby plus bokstäver till barnens klädhängare.
 
Chockad blev jag och otroligt glad! Det var otroligt underbart att få komma hem till de och mina älsklingar som blev så glada över att få se än.. Kul att få vara saknad ibland =)
Men blomman var egentligen av en ren uppskattning ifrån Daniels sida, över hur mycket jag klarar av och hinner med om dagarna med båda hemma. Så han sa och erkände att det inte var lätt att hålla efter sig när man har barnen vid sig hela tiden. Beröm fick jag och sa till honom " Kvinnor vi kan" ;)
 
Här får ni lite bilder..
 
familjens nya skor =)
 
Hejsålänge
 
 

RSS 2.0